Van offerte tot factuur

Offerte aanvragen
U kunt een offerte aanvragen via telefoon, via de e-mail maar ook via het contactformulier dat u kunt vinden onder contact. Het maakt niet uit hoe u aanvraag binnenkomt, u wordt altijd zo snel mogelijk te woord gestaan.


Werk opnemen op een tijdstip dat u goed uitkomt
Wanneer u een aanvraag indient voor een offerte, maken we met u een afspraak op een tijdstip dat het u uitkomt. Joost Brouwer komt bij u langs om het werk op te nemen en u kunt in een persoonlijk gesprek aangeven wat uw wensen zijn.

Het is prettig als u voorbereid het gesprek in gaat. Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen die misschien handig zijn:

  • Wat moet er precies geschilderd worden? De offerte is een gedetailleerde beschrijving van de uit te voeren werkzaamheden.
  • Welke werkzaamheden moeten er nog worden uitgevoerd voordat het schilderwerk kan starten? Denk maar aan ruit vervangen, een dakgoot herstellen of houtrot verwijderen.
  • Wil ik het schilderwerk mat, glanzend of hoogglans? Wanneer u advies nodig heeft kunt u dit tijdens het werk opnemen bespreken.
  • Hoe lang moet het schilderwerk goed blijven? Is het voor tien jaar of is het een kleine opknapbeurt voor de verkoop?
  • Wil ik dat er met andere dan de huidige kleuren wordt gewerkt? Joost Brouwer kan u helpen met een kleuradvies, indien u dat wenst.
  • Ik heb een bepaald budget, wat krijg ik daarvoor? Het is prettig als u vooraf aangeeft of er wel of geen beperkingen zijn, zo kunnen we ervoor zorgen dat we een tevreden klant hebben. En dat is belangrijk voor ons.


Offerte maken die aan uw wensen voldoet
Nadat voor ons duidelijk is wat u wenst en verwacht, werken wij zo zorgvuldig mogelijk de offerte uit. Deze vrijblijvende offerte is met zorg en voor uw specifieke situatie opgesteld. Deze heeft u doorgaans een week later in huis. In de offerte staat een duidelijk omschrijving van het opgenomen werk en wat er precies uitgevoerd gaat worden.  Graag hoor ik of de offerte aan uw wensen voldoet.

Voor offertes voor verzekeringen (denk aan brand-, water- of inbraakschade) brengen wij € 87,50 in rekening. Als u besluit om Joost Brouwer Schilders het werk uit te laten voeren, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de eindfactuur en is zodoende gratis.


Uitvoeren werkzaamheden in afgesproken periode
Hierna voeren we de werkzaamheden uit zoveel mogelijk in de afgesproken periode.

Het buitenschilderwerk blijft afhankelijk van de weersomstandigheden. Regen, wind of vorst kunnen werkzaamheden die gepland waren vertragen.

Bij het uitvoeren van de binnenwerkzaamheden, zorgen we zo goed mogelijk voor uw eigendommen. Dit houdt in dat we vloeren en meubels afdekken.

We zouden het prettig vinden als u losse accessoires zoals lampen en vazen opruimt. Natuurlijk kunnen wij tegen een meerprijs uw spullen tijdelijk opslaan in verhuisdozen of indien nodig in een container voor uw woning.


Factuur en garantiebewijs
Nadat de werkzaamheden uitgevoerd zijn, ontvangt u de factuur waarop de betalingstermijn vermeld staat. De factuur dient als garantiebewijs.